Hulp bij psychische en emotionele mishandeling

Tot nader bericht zit Gebi Rodenburg vol. Houd dus deze pagina in de gaten.

Een eerste stap om hulp te zoeken als je gevangen en verstrengeld zit of zat in een web, gekenmerkt door destructieve en manipulatieve relatie(s) is tegelijkertijd een hele kwetsbare en een hele moedige!

Het is de eerste stap die je zet uit een diepe eenzaamheid en afgescheidenheid terug en op weg naar jezelf!

Een van de dingen wat belangrijk is om te doen (als je er aan toe bent….) is je verdiepen in wat het inhoudt om slachtoffer te zijn (geworden) van narcistische mishandeling. Het blijkt dat deze gevangenschap iedereen kan overkomen.

Kennis en inzicht over dit onderwerp maken dat je meer en meer en stap(je) voor stap(je) gaat inzien wat gemaakt heeft dat je hierin bent terecht gekomen.

Met de kennis en het inzicht komt een (rouw)proces op gang waar in je gedoseerd en op maat gaat voelen waar je in zit/zat. Tegelijkertijd zal je (ik-)kracht gaan groeien. Hierdoor kun je meer en meer de verantwoordelijkheid terug gaan leggen waar hij hoort en kom je steeds meer los en word je als het ware ont-schuldigd.

Van jezelf kwijt zijn naar jezelf terugvinden!

In mijn benadering naar cliënten staat centraal dat je helemaal mag zijn wie je bent met alles. Niets hoeft weg. Het is bijzonder om te ontdekken dat onder dat waar je je het meest voor schaamt, ook je schat verborgen ligt. Precies als bij die Japanse kunst Kintsukuroi*. Dat heb ik zelf ook in mijn eigen groeiproces ontdekt. Niets menselijks is mij vreemd. Op die manier bied ik graag een veilige en gelijkwaardige bodem voor een psychologische begeleiding op maat vanuit diverse psychologische kaders.

Medemenselijk, oordeelloos en gelijkwaardig, maar wel vanuit een andere positie. Er is altijd een onderliggend verlangen. Daar contact mee krijgen, wijst de weg naar je eigen essentie en je unieke vorm in deze wereld; hoe je je vanuit je essentie het meest passend zou willen uitdrukken. Mijn begeleidingen gaan o.a. over zelfonderzoek vanuit mildheid, ‘Wie ben ik?’ Daarbij stel ik mij blanco op en ben gericht op een gelijkwaardige ontmoeting. In iedere crisis en omstandigheid zit een kans om te groeien. Meer jezelf worden, trouw aan jezelf, meer mildheid naar jezelf, meer kracht en stevigheid, dat wens ik mijn cliënten toe.


Ik maak als psycholoog NIP deel uit van het landelijke netwerk van Het Verdwenen Zelf, een uniek initiatief ter ondersteuning van mensen met (hulp)vragen of ervaringen op het gebied van narcistische mishandeling. Voor uitgebreide en inzichtelijke informatie nodig ik je uit om de site te bezoeken (www.verdwenenzelf.org).

Informatie over de twee unieke en eye-openende boeken van Iris Koops vind je hier: https://verdwenenzelf.org/boek/

Twee inzichtelijke artikelen die ik samen met collega’s van Het VZ heb geschreven:

https://professionals.verdwenenzelf.org/wp-content/uploads/artikel-ggzv-7.pdf

https://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-3784447/nieuws/emotionele_en_psychische_mishandeling_ongekend_onbekend_en_onbegrepen.html

Kosten consult: zie onder het kopje ‘psychologische hulpverlening

*Kintsukuroi: “to repair with gold”; the art of repairing pottery with gold or silver, lacquer and understanding that the piece is more beautiful for having been broken.

In iedere situatie zit de mogelijkheid om te groeien.